ناگفتههای استعفای مدیرعامل «خانه تئاتر»/ آتشافروزان را حذف کنیم
1 min read
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد هنر، شهرام گیلآبادی که در کارنامه فعالیتهای خود علاوه بر نویسندگی و کارگردانی تئاتر سابقه مدیریت در عرصههای فرهنگی و هنری را هم به ثبت رسانده، از تیرماه سال ۱۳۹۷ به عنوان مدیرعامل خانه تئاتر انتخاب شد.
وی طی بیش از ۳ سال گذشته در خانه تئاتر، به زعم بسیاری از هنرمندان و اعضای خانه تئاتر عملکرد قابل توجهی داشته و یکی از دستاوردهای ویژه مدیریت وی و هیئت مدیره این دوره در خانه تئاتر، تبدیل انجمنهای خانه تئاتر به انجمنهای صنفی بوده است.
گیلآبادی روز ۵ دی ۱۴۰۰ از سمت خود به عنوان مدیرعامل خانه تئاتر کنارهگیری کرد. وی در متنی که برای استعفای خود منتشر کرد به ذکر نکاتی درباره وضعیت و بحرانهای تئاتر ایران پرداخت اما این پرسش که دلایل اصلی این استعفا چه بود، برای خانواده تئاتر بیپاسخ ماند.
گیلآبادی در گفتگویی با خبرنگار مهر به تشریح دلایل استعفای خود از مدیرعاملی خانه تئاتر پرداخت و به نوعی نبود نگاه صنفی در بدنه اصلی خانه تئاتر و نداشتن تجربه مدیریت راهبردی که در آن نفع تئاتر و همه جامعه تئاتر ایران مدنظر قرار گیرد و همچنین وجود منافع شخصی برخی افراد را که مانع تبدیل خانه تئاتر به یک کانون صنفی فراگیر میشود، به عنوان دلایل استعفای خود مطرح کرد.
مشکلات متعدد تئاتریها؛ از نبود حمایت طی ۲ سال گذشته تا مشکلات نظارتی و ممیزی
وی درباره دلایل استعفای خود با بیان اینکه ما با یک مثلث مواجه هستیم که یک ضلع این مثلث جامعه تئاتر هستند که واقعاً در سختی به سر میبرند و لحظات سخت، صعب و پیچیدهای را میگذرانند، توضیح داد: ۲ سال است که از هر نوع پشتیبانی بیبهره بودهاند و محیط کسب و کارشان هم کاملاً تعطیل بوده است. الان هم که فضا به حالت عادیتری برگشته به طور طبیعی تماشاگر را ندارند یا اینکه اگر تماشاگری هم دارند تماشاگر علاقهمند پر و پا قرص تئاتر است و تماشاگر تازهای نیست.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: اهالی تئاتر حمایتها و پشتیبانی لازم را ندارند و در حوزههای مختلف با توجه به عدم سیاستگذاری درست نظارتی، مشکلات نظارتی عدیدهای هم برایشان به وجود آمده است؛ بازبینیهای مکرر و نگاه ممیزی قشری به موضوعات. نبود بلندنظری در مدیریت فرهنگی جامعه، عدم حمایت درست و واقعی، افزایش سرسامآور تولید تئاتر که حدود ۱۵۰ درصد نسبت به ۲ سال قبل شده و در نتیجه تولید تئاتر بسیار گرانتر شده است و از سوی دیگر شاهد کاهش سرمایهگذاری بخشهای خصوصی هم هستیم؛ اینها بعضی از مشکلات محیط کسب و کار تئاتریها هستند که معیشت جامعه تئاتر را به مخاطره انداخته است.
مرگ مغزی در ساماندهی تئاتر ایران
گیلآبادی ضلع دیگر مثلث را سیاستگذاری و اجرایی و فضاهایی دانست که باید به شکل روشن و مشخص چشمانداز و استراتژی داشته باشند که سازمان تئاتر است و افزود: این هم دچار مشکل است و معتقدم قوه عاقلهای در این خصوص وجود ندارد و اساساً ما با یک مرگ مغزی در سازماندهی تئاتر مواجه هستیم؛ عدم داشتن سازمان روشن و مشخص، عدم داشتن بودجه متناسب با فعالیت و عدم داشتن تعریف درست از تئاتر.
حذف آتشافروزان از خانه تئاتر
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: رئیس هیأت مدیره باید مجمع عمومی را برگزار کند و در مجمع عمومی بسیاری از این موضوعات تعیین و تکلیف شود. معتقدم صنوف مختلف باید مطالبه اصلیشان این باشد که خانه تئاتر به عنوان خانه همه تئاتریها شکل قدرتمند خود را داشته باشد، اندیشه و آرای مختلف را در خود راه دهد و مجمع عمومیاش برگزار شود. اعضای صنوف هم باید با آگاهی انتخاب درستی را نسبت به موضوعاتی که در آینده در خانه تئاتر پیش میآیند انجام دهند تا منفعت جمعی به جای منفعت شخصی مدنظر قرار گیرد. بعضیها دوست ندارند خانه را قدرتمند و جمع همه حِرَف و صنوف تئاتری و زنجیرهای از تئاتر کشور ببینند. خانه تئاتر در حال حاضر با تمام دستاوردهای ارزشمندش از زمانه تئاتر ما و مسائل آن بسیار عقب است. ما در این سالها و خصوصاً این سه سال، دستاوردهای فراوانی داشتهایم امّا این دستاوردها در مقابل نیازها بسیار ناچیز است و اساساً فرصت جنگیدن با خود را نداریم و کسانی که سعی در برافروختن آتش و فتنه درونی دارند باید حذف شوند.
منبع: مهر