نگاهی به رکوردشکنیهای ۱۴۰۰ در حراجی ساتبیز
1 min read
نقاشی «مینوتور» اثر بهمن محصص و نقاشی خودویرانگر «دختری با بادکنک» از بنکسی از جمله رکوردشکنان حراجهای ساتبیز در سال ۱۴۰۰ بودند.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد هنر، ساتبیز یک شرکت چندملیتی آمریکایی است که دفتر مرکزی آن در شهر نیویورک قرار دارد. این حراجخانه یکی از بزرگترین دلالان هنرهای زیبا و تزئینی، جواهرات و اشیاء کلکسیونی است که در ۴۰ کشور، ۸۰ شعبه دارد.
ساتبیز در سال ۲۰۲۱ میلادی به لطف گسترش بازار حراجهای آنلاین، با وجود تداوم کرونا، بالاترین درآمد سالانه در تاریخ ۲۷۷ سال فعالیت خود را به دست آورد.
بدون شک مهمترین رویداد یک سال گذشته برای این حراجخانه حراج مجموعه مکلو بود. در این حراج مجموعهای از ۳۵ نقاشی و مجسمه متعلق به هری مکلو سرمایهدار آمریکایی و همسر سابقش، لیندا، در تاریخ ۲۴ آبان در نیویورک به مزایده گذاشته شد، در مجموع بیش از ۶۷۶ میلیون دلار فروش کرد و به گرانبهاترین حراجی تاریخ ساتبیز تبدیل شد.
در بازه فروردین سال ۹۹ تا عید امسال چند رکورد در حراجهای مختلف ساتبیز برای هنرمندان معروف رقم خورد؛ یکی از این رکوردها به نام فریدا کالو، نقاش سرشناس مکزیکی، ثبت شد. تابلوی من و دیگو (Diego y yo) از او ۲۵ آبان در حراجی ساتبیز نیویورک به قیمت ۳۴ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار چکش خورد و رکورد گرانترین نقاشی حراج شده از آمریکای لاتین را شکست.
این پرتره علاوه بر گرانترین اثر حراج شده از آمریکای لاتین، رکورد گرانترین اثر کالو را نیز شکست؛ این رکورد پیشتر در اختیار تابلویی بود که به قیمت حدود ۸ میلیون دلار فروخته شد.
حراجی آبان ماه همچنین تابلوی من و دیگو را به دومین اثر گران از یک نقاش زن تبدیل کرد، اثر اول در این دستهبندی تابلوی گل سفید شماره ۱از جورجیا اوکیف است که به قیمت ۴۴ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار فروخته شد.
پرتره کالو توسط ادواردو اف. کنستانتینی، مجموعهدار لاتین، خریداری شد که از حامیان پروپاقرص هنر و هنرمندان آمریکای لاتین بوده تا جایی که موزهای در بوینس آیرس آرژانتین تاسیس کرده است.
منبع:ایرنا