ثبت جهانی خوشنویسی ایران تکذیب شد
1 min read
چندی پیش خبرِ ثبت جهانی خوشنویسیِ ایران در یونسکو اعلام شد، خبری که امروز در نشست خبریِ انجمن خوشنویسان ایران تکذیب شد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد هنر، انجمن خوشنویسان ایران ظهر دیروز چهارشنبه هشتم دی ۱۴۰۰ میزبان نشستی بود که به موضوعِ ثبت جهانی خوشنویسیِ ایران در یونسکو اختصاص داشت.
علی صندوقآبادی عضو شورای ارزشیابی انجمن، علی شیرازی عضو شورای ارزشیابی انجمن، عارف براتی مدیر اجرایی انجمن، میرحیدر موسوی رییس کمیسیون فرهنگی انجمن و رییس انجمن خوشنویسان قزوین و جمعی از خبرنگاران در این نشست حضور داشتند.
اواخر آذر ماه بود که خبر ثبت جهانی خوشنویسیِ ایران در یونسکو، همه جا پیچید و این خبر سروصدای زیادی در فضای رسانهای ایجاد کرد. اهالی هنر هم از این اتفاق بسیار خوشحال شدند.
امروز اما در نشست خبری انجمن خوشنویسان مشخص شد که پروندهای که از ایران در یونسکو پذیرفته شده، به هیچ وجه ثبت جهانیِ خوشنویسیِ ایران نیست و ماجرا به گونهای دیگر است.
در میانههای این نشست بود که مشخص شد که پروندهی ثبت شده از طرف ایران در یونسکو، تنها پذیرش یک فعالیتِ خوب از سوی یونسکو بوده و به هیچ وجه ثبت جهانی خوشنویسیِ ایران در یونسکو نیست.
روز ملی خوشنویسی ۲۱ مهر است
در اوایل این نشست علی صندوقآبادی عضو شورا ارزشیابی انجمن خوشنویسان ایران گفت: ما پس از سه سال تلاش توانستیم روزِ ۲۱ مهر را در تقویم ملی به نام روز ملی خوشنویسی ثبت کنیم. ۲۱ مهر ۱۳۲۹ فعالیتهای انجمن خوشنویسان آغاز شد و به همین دلیل روزِ آغاز به کارِ این انجمن، به نام روز ملی خوشنویسی ثبت شد.
ما در عرصه بین الملل یتیم هستیم
علی شیرازی عضو شورای ارزشیابی انجمن خوشنویسان در سخنانی به چشمِ طمعِ کشورهای همسایه به سرمایههای فرهنگی و هنریِ ایران اشاره کرد و گفت: ما با کشورهای دیگر دستاوردهای مشترکی داریم که مرکزیت این دستاوردها در گذشته ایران بوده است. متاسفانه کشورهای همسایه به این داشتههای فرهنگی و هنریِ ما چشمِ طمع دارند.
این خوشنویس تاکید کرد: ارائهی پرونده به یونسکو به درخواست وزارت میراث فرهنگی بوده و ما به عنوان انجمنی مردم نهاد، در زمینه فنی و تهیه پرونده حضور داشتهایم. ثبت خطِ تعلیق و نستعلیق و شکسته نستعلیق درخواست انجمن خوشنویسان بوده است. درباره مشکلات و ایرادهایی که در این پرونده وجود دارد، نهادها و دستگاههای دیگر باید پاسخگو باشند.
شیرازی گفت: متاسفانه کشور ما در محافل بینالمللی جایگاه بزرگی ندارد. همین کشور ترکیه در بسیاری از کمیسیونهای یونسکو حضوری پررنگ و فعال دارد. وقتی به رویدادهای بینالمللی میرویم، سفیران دیگر کشورها همیشه حاضرند، اما سفیران ما انگار اصلا وجود ندارند؛ در این محافل بینالمللی گویی ما یتیم هستیم.
این خوشنویس تاکید کرد: پروندهای که از ما در یونسکو ثبت شد، مربوط به پاسداری از خوشنویسی در ایران است، نه ثبت خوشنویسیِ ایران در یونسکو! متاسفانه در هفتههای گذشته دراین باره اطلاع رسانی درستی نشد.
میراث فرهنگی و فریب افکار عمومی
یکی از حاضران در این جلسه حجتاله مرادخانی پژوهشگر فرهنگی بود. صحبتهای این پژوهشگر ابعاد تازهای از ماجرای پرونده خوشنویسیِ ایران در یونسکو را افشا کرد.
مرادخانی اعلامِ خبرِ ثبتِ خوشنویسیِ ایرانی در یونسکو را کذبِ محض دانست و این کار را مخدوش کردن افکار عمومی اعلام کرد.
منبع: بیتوته