مهر ۷, ۱۴۰۲

پایگاه خبری اقتصاد هنر

گذری به هنر ایران با رویکرد اقتصادی

کرونا هنرهای تجسمی را کمتر تحت تأثیر قرار داد

1 min read

حبیب‌الله صادقی نقاش انقلاب، نتیجه برگزاری جشنواره تجسمی فجر بر هنرهای تجسمی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: هنرمند عنصر شادی‌افزا نیست بلکه او با کشف مصادیق و معرفی بنیان‌های اندیشه‌ای، موجب بهتر شدن حال مردم می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد هنر، حبیب‌الله صادقی نقاش نام‌آشنای کشور که در سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، یکی از اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره است، درباره تاثیرات این جشنواره برای هنرهای تجسمی گفت: زمانی که بنده در موزه هنرهای معاصر و مرکز هنرهای تجسمی مسئولیت داشتم، طرح اولین دوره جشنواره تجسمی فجر را ارائه کردیم. کارگروهی آن را دنبال کرده و در نهایت پس از سیزده دوره برگزاری، نتیجه خوبی گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه نسل آرمانی و معاصر علاقه‌مند هستند تا از طریق این جشنواره، هنر تجسمی را در ایران و جهان معرفی کنند، افزود: جشنواره تجسمی فجر، بزرگترین رویدادی است که تجربه‌های هشیارانه و خردورزانه را کنار هم جمع می‌کند. جریان تجسمی معاصر ایران خیلی از علاقه‌مندان و مشتاقان نظریه تجسمی را در دنیا مدنظر قرار داده و هنر تجسمی ایران جزء هنرهای ممتاز و برجسته‌ای است که در دنیا کار می‌کند.

صادقی عنوان کرد: جشنواره هنرهای تجسمی فجر که ابتکار و عمل آن در دست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، در این چند دوره که برگزار شده، چشم‌اندازهای آرمانی و عاطفی را محقق کرده است. نکوداشت بزرگ‌ترین آئین فرهنگی دوران معاصر که یادآور روزهای بزرگ پیروزی انقلاب اسلامی است، بسیار ارزشمند است. عزیزانی که دست‌اندرکار این جشنواره هستند، بسیار عالمانه، فراگیر و مهربانانه کار خود را انجام می‌دهند و من می‌دانم که اعضای هیات انتخاب در داوری، هشیاری و ذکاوت خاصی دارند و ان‌شاءلله بهترین آثار را انتخاب خواهند کرد.

وی با بیان اینکه طی یک‌سال گذشته گمان می‌شد کرونا هنر را تحت تاثیر قرار می‌دهد، گفت: هنرهای گروهی مانند تئاتر، سینما و موسیقی تحت تاثیر قرار گرفتند اما در تجسمی، به دلیل رفتارهای فردی هنرمند، خیلی موثر نبود. یکی از موضوعاتی که من خیلی به آن یقین دارم این است که هنر تجسمی در دوران کرونا جهش بسیار خوبی پیدا خواهد کرد و ما در مملکت فرهیخته کشور فرصتی را به دست آورده‌ایم تا در عید پیروزی انقلاب، بهترین تجربه‌هایی که هنرمندان نورچشممان خلق کرده‌اند را نمایش دهیم.

 

 

* جشنواره تجسمی فجر فرصتی برای تألیف و تحقیق است

دبیر بخش نقاشی ادامه داد: فجر جدا از اینکه یک جشنواره باشد، فرصت تالیف و تحقیق است تا همه ببینند که استعداد بزرگ هنر تجسمی ایران در دوران کرونا چگونه تجلی پیدا کرده است؛ من دنبال این هستم که جامعه، اندیشه و دانش بصری هنرمندان نسل دوم و سوم انقلاب و همچنین  هنرمندان پیشکسوت را به وضوح ببیند.

وی با بیان اینکه فرهنگ، هنر و مردمان ایران زمین همواره پیش قراول نظریه‌پردازی و ارائه تاریخ بوده‌اند، درباره راه‌های ایجاد گفتگو بین هنرها اظهار کرد: این گفتگو، ارتباط عاطفی، خلقی و انسانی است که ما باید آن را دنبال کنیم. هنرمندان و مخاطبان مختلف با تفکرهای متفاوت اما همسو در کنار هم قرار می‌گیرند که بسیار بسیار دلپذیر است. هنرمندان ایرانی گنج‌های بزرگی هستند، این گفتگو، جستار در فرهنگ گفتگوی ایرانیان است و ما افتخار، عظمت، مجد و معرفت ایران را با روایت مهربانانه و ارائه نظریات به دنیا معرفی می کنیم.

این نقاش در خصوص نقش هنرهای تجسمی در دگرگونی حال مردم در این روزها گفت: هنرمند عنصر شادی‌افزا نیست بلکه او با کشف مصادیق و معرفی بنیان‌های اندیشه‌ای، موجب بهتر شدن حال مردم می‌شود. جشنواره هنرهای تجسمی فجر با تعامل و مهربانی و نقد انسانی، این امکان و اعتبار را برای جامعه تجسمی به وجود آورده است.

وی در پایان تاکید کرد: دغدغه مندی، هوشمندی و مدیریت خوب مسئولین فرهنگی برای پوشش این جشنواره بسیار ستودنی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.